Sex and the City - the Movie




Singellivet är över. Carrie (Sarah-Jessica Parker) letar lägenhet tillsammans med Big (Chris Noth), och för att den juridiskt sett ska vara även hennes bestämmer de sig för att gifta sig. Samantha (Kim Cantrall) bor i Los Angeles tillsammans med Smith Jerrod, som hans pr-agent och flickvän. Miranda (Cynthia Nixon) bor i Brooklyn tillsammans med Steve, Brady och Steves dementa mamma, och är relativt nöjd med livet som småbarnsförälder. Och Charlotte. Charlotte (Kristin Davies) lever sin dröm som mrs Harry Goldenblatt i en underbar Park Avenue-lägenhet tillsammans med deras kinesiska adoptivdotter Lily.

Allt verkar slutligen ha löst sig för de fyra singeltjejerna, men plötsligt händer det som inte får hända. Big överger Carrie vid altaret. Steve är otrogen mot Miranda, och Samantha får syn på sin sexgud till granne.

Sex and the City - the Movie är uppföljaren till tv-serien som har älskats av kvinnor över hela världen. Givetvis utspelar den sig i fantastiska New York, och både staden och designerkläderna spelar huvudroller i filmen. Det har gått många rykten om garderobens storlek hos tjejerna, och de ryktas att Sarah-Jessica Parker ensam hade drygt 100 klädbyten i filmen, medan de andra tre hade ungefär lika många tillsammans. När filmen spelades in fullkomligt dränktes de i papparazzifotografer, och rykten om filmens handling var det absolut heteaste på skvallermarknaden. Förväntningarna var skyhöga, och tre generationer kvinnor höll andan.

Men tyvärr lyckas inte filmen uppfylla dem. I slutändan känns allt bara... fel. Den älskade tv-serien har kretsat kring singellivet och längtan efter att hitta den rätta, vilket slutligen löste sig för dem alla. Filmen har mest älskade karaktärer som gör fler saker, och det är inte det som händer som är intressant. Vi vill se Carrie börja dejta andra igen, inte sörja Big. Filmen stryper mest det lyckliga slut som tv-serien hade, och fyller biljettkassorna till bredden.

Visst kunde mycket ha varit bättre, men samtidigt är de härliga karaktärerna där och de underbara kläderna och Carries Manholos har åter huvudrollen. Filmens sound är väldigt lite New York, eller kanske snarare mer Queens än Manhattan. Men älskade du tv-serien är filmen sevärd, har du inte sett serien skulle du nog klassa den som bra.

Betyg:


Bless and ♥
Bilder: Google


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0